Et skuespill av Axel Barø Aasen & Viktor Ålråk

Medvirkende

Skuespillere

«Sverre Stiger/Gnell-Sverre»

Viktor Ålråk

Viktor Ålråk er en 28 år gammel norsk skuespiller fra Bærum, Utdannet ved Norsk skuespillerinstitutt høyskole og Romerike Folkehøyskole. Viktor var i årene 1996-2007 barneskuespiller i Bærum Barneteater, samtidig som han var med som programleder i NRK’s sommermorgen i 2000. Viktor har spilt forestillinger på flere av Norges scener, blant dem Det Norske Teater og Chat Noir. Han har vært på visitt med oppsetninger i både Tyskland og England, vært med i spillefilmene Marias menn og Blåfjell 2 og I Tv har han hatt både Nrk, Tvnorge og Tv 2 som arbeidsgivere. I 2014 Startet han sammen med to kolleger selskapet Filmportal som arbeider med produksjon av film opp mot bedrifter og tv. Etter 2 år nede i gruva, ser Viktor veldig fram i mot et tredje. Med et nytt stykke, en fortsatt god kollega og venn i Axel (Barø Aasen) og en ny å spennende regissør i Andreas Stoltenberg Granerud, en person han syns er utrolig kult å ha fått med på laget.

«Gamp-Hans»

Axel Barø Aasen

Axel er 26 år og oppvokst på Røros. Han er direkte arving fra malmfinneren Hans Olsen Aasen, som 13.generasjon. Axel er utdannet med bachelor i skuespillerfaget fra Norsk Skuespillerinstitutt Høyskole (NSKI) i Oslo. Han har fra barndomsalder av stått på scenen, og var bl.a. med på Elden fra 1998-2011 & 15-17. Til høsten blir han å se i rollen som Trym i tv-serien ”Match” på NRK og som Fritjof Meyer Haugland i Harald Zwarts nye storfilm ”Den 12.Mann.” Axel gleder seg enormt til å gyve løs på et helt nytt stykke med Viktor (Ålråk) nede i gruva og synes det er utrolig stas å ha fått med en ressurs som Andreas Stoltenberg Granerud på regi.

Regi

Regissør

Andreas Stoltenberg Granerud

Andreas Stoltenberg Granerud er utdannet skuespiller ved Teaterhøgskolen i Oslo (KHiO) 2010-2015. Han debuterte som skuespiller på Trøndelag Teater i Nøtteknekkeren og har etter det vært å se i bl.a. Hedda Gabler, Doppler (en rolle han ble Hedddanominert for), Hvem er redd for Virgina Woolf og Brødrene Karamasov.

Til høsten kan du se han i Henrik Ibsens Villanden på Trøndelag Teater, men før den tid skal han være med inn i berget å ha regi på I Gruvegangens Mørke.

Bak scenen

Musikk

Andreas M. Sandnes

Andreas Sandnes er en musiker og låtskriver fra Røros som har holdt på med musikk siden 2007.
I tillegg til å drive som soloartist så er han også gitarist og låtskriver i Rørosbandet Dreven Vinkelrøyker, og styreleder i kulturkollektivet Raw Sewage.

Kostymedesigner

Ellen Anda

Ellen Anda, født i Stavanger for lenge siden.Hun har alltid vært glad i å sy, stikke og lage ting, og det hele begynte da hun var liten og sydde dukkeklær til venninnene sine. Etter hvert har dette utviklet seg, hun har stor glede av å sy ulike kostymer, lage hånddukker og rekvisitter. Hun har jobbet med dette i Bergstaden teaterlag siden -88. Hun er også en av del av den faste kostymegjengen i Elden. Hun har både forming og drama i sin fagkrets fra lærerhøgskolen. Til daglig jobber hun som spesialpedagog i PPT i distriktet her

Historisk Konsulent

Tor Anders Bekken Martinsen

Tor Anders er 31 år gammel med oppveksten på Os. Han er Master i historie fra NTNU i 2010. Siden da har Tor Anders arbeidet ved blant annet Statsarkivet i Trondheim, og i dag er han generalsekretær i Landslaget for lokalhistorie. Tor Anders har engasjert seg i historie siden han var liten og har hatt et fokus på formidling. Han har var omviser på Rørosmuseet og i Olavsgruva i omlag ti år. Han har også en «karriere» på scenen som deltaker i Det brinner en eld i flere år.

Fotograf

Eirin Sørum

Eirin er 22 år, og kommer fra Os i Østerdalen. Hun tar for tiden opp fag i Oslo, og driver med fotografi som en hobby ved siden av. Hun gikk fotolinjen på Bjerkely Folkehøyskole i 2009/2010, og siden den gang har lidenskapen for foto bare vokst og vokst. Eirin er ei reiseglad jente som er glad i skogsturer og ikke minst nysgjerrig på psykologifaget. Går alt etter planen så er det nok psykologi hun kommer til å studere senere.

 

Illustratør

Stian Tranung

Stian Tranung (26 år) er grafisk designer og illustratør fra Kløfta med en mastergrad i illustrasjon ved Kunsthøgskolen i Oslo. Arbeider for tiden som frilans illustratør og grafisk designer.