Skuespillere

«Sverre Stiger/Gnell-Sverre»

Viktor Ålråk

Viktor Ålråk er en 29 år gammel norsk skuespiller fra Bærum, Utdannet ved Norsk skuespillerinstitutt høyskole og Romerike Folkehøyskole. Viktor var i årene 1996-2007 barneskuespiller i Bærum Barneteater, samtidig som han var med som programleder i NRK’s sommermorgen i 2000. Viktor har spilt forestillinger på flere av Norges scener, blant dem Det Norske Teater og Chat Noir. Han har vært på visitt med oppsetninger i både Tyskland og England, vært med i spillefilmene Marias menn og Blåfjell 2 og I Tv har han hatt både Nrk, Tvnorge og Tv 2 som arbeidsgivere. I 2014 Startet han sammen med to kolleger selskapet Filmportal som arbeider med produksjon av film opp mot bedrifter og tv. Etter 2 år nede i gruva, ser Viktor veldig fram i mot et fjerde. Med videreutviklingen av stykket, en fortsatt god kollega og venn i Axel (Barø Aasen) og et nytt og spennende år med regissør i Andreas Stoltenberg Granerud, en person han syns er utrolig kult å fortsatt ha med på laget.

«Gamp-Hans»

Axel Barø Aasen

Axel er 27 år og oppvokst på Røros. Han er direkte arving fra malmfinneren Hans Olsen Aasen, som 13.generasjon. Axel er utdannet med bachelor i skuespillerfaget fra Norsk Skuespillerinstitutt Høyskole (NSKI) i Oslo. Han har fra barndomsalder av stått på scenen, og var bl.a. med på Elden fra 1998-2011 & 15-17. Han har hatt flere roller i kortfilmer, tv-serier og filmer,  senest i rollen som Trym i tv-serien ”Match” på NRK og som Fritjof Meyer Haugland i Harald Zwarts kritikerroste storfilm ”Den 12.Mann.” Axel gleder seg enormt til å på nytt gyve løs på teatersommeren med Viktor (Ålråk) nede i gruva og synes det er utrolig stas at Andreas Stoltenberg Granerud er med som regissør for andre år på rad.

Regi

Regissør

Andreas Stoltenberg Granerud

Andreas Stoltenberg Granerud er utdannet skuespiller ved Teaterhøgskolen i Oslo (KHiO) 2010-2015. Han debuterte som skuespiller på Trøndelag Teater i Nøtteknekkeren og har etter det vært å se i bl.a. Hedda Gabler, Doppler (en rolle han ble Hedddanominert for), Hvem er redd for Virgina Woolf, Villanden og Brødrene Karamasov.

Andreas er nå ansatt på Oslo Nye Teater, og er til høsten aktuell i oppsetningen av Den spanske flue,  men før den tid skal han være med inn i berget å ha regi på I Gruvgangens Mørke for andre år på rad.

Bak Scenen

Musikk

Andreas M. Sandnes

Andreas Sandnes er en musiker og låtskriver fra Røros som har holdt på med musikk siden 2007.

I tillegg til å drive som soloartist så er han også gitarist og låtskriver i Rørosbandet Dreven Vinkelrøyker, og styreleder i kulturkollektivet Raw Sewage.

Kostymedesigner

Ellen Anda

Ellen Anda, født i Stavanger for lenge siden. Hun har alltid vært glad i å sy, stikke og lage ting, og det hele begynte da hun var liten og sydde dukkeklær til venninnene sine. Etter hvert har dette utviklet seg, hun har stor glede av å sy ulike kostymer, lage hånddukker og rekvisitter. Hun har jobbet med dette i Bergstaden teaterlag siden -88. Hun er også en av del av den faste kostymegjengen i Elden. Hun har både forming og drama i sin fagkrets fra lærerhøgskolen. Til daglig jobber hun som spesialpedagog i PPT i distriktet her.

Historisk Konsulent

Tor Anders Bekken Martinsen

Tor Anders er 31 år gammel med oppveksten på Os. Han er Master i historie fra NTNU i 2010. Siden da har Tor Anders arbeidet ved blant annet Statsarkivet i Trondheim, og i dag er han generalsekretær i Landslaget for lokalhistorie. Tor Anders har engasjert seg i historie siden han var liten og har hatt et fokus på formidling. Han har var omviser på Rørosmuseet og i Olavsgruva i omlag ti år. Han har også en «karriere» på scenen som deltaker i Det brinner en eld i flere år.

Fotograf

Eirin Sørum

Eirin er 22 år, og kommer fra Os i Østerdalen. Hun tar for tiden opp fag i Oslo, og driver med fotografi som en hobby ved siden av. Hun gikk fotolinjen på Bjerkely Folkehøyskole i 2009/2010, og siden den gang har lidenskapen for foto bare vokst og vokst. Eirin er ei reiseglad jente som er glad i skogsturer og ikke minst nysgjerrig på psykologifaget. Går alt etter planen så er det nok psykologi hun kommer til å studere senere.

Illustratør

Stian Tranung

Stian Tranung (26 år) er grafisk designer og illustratør fra Kløfta med en mastergrad i illustrasjon ved Kunsthøgskolen i Oslo. Arbeider for tiden som frilans illustratør og grafisk designer.