Om oss

For fjerde år på rad, har Axel Barø Aasen og Viktor Ålråk gleden av å kunne sette opp en teaterforestilling 50 meter under bakken, i Olavsgruva på Røros. Etter to år med deres første selvskrevne stykke, Tusen Alen Under Jorden, satte de i gang med å utvikle en flunkende ny historie og forestilling foran sommeren 2017. Det resulterte i det enakters teaterstykket I Gruvgangens Mørke, og den målsatte utviklingen ble til stor glede et faktum. Med Andreas Stoltenberg Granerud (Oslo Nye Teater) som regissør fikk den nye forestillingen et enormt løft både for den kunstneriske kvaliteten og publikumsvennligheten.

Denne sommeren spilles I Gruvgangens Mørke for andre gang, med noen store forandringer i manus, og det er Granerud som også dette året har tatt fatt på regien for forestillingen.

«Vi kunne ikke vært mer fornøyd med å få med oss Andreas igjen i 2018. Stegene vi tok i fjor skal vi presse ytterligere i år, og vi gleder oss enormt til å vise publikum hva vi har jobbet med. Vi sees nede i gruvegangens mørke en dag i juli!»

Varme hilsener fra Axel & Viktor.

Forestillingen

En enakters teaterforestilling, med varighet på 25-35 minutter. Forestillingen spilles i Bergmannshallen nede i Olavsgruva på Røros.

Året er 1738.

Status, makt, klasseskille og fasader preget menneskers hverdag like mye, om ikke mer enn i dag. Hva skjedde med stormannssønnen Hans Irgens når hans arbeidskollega og innflytter Sverre ble tilbudt en bedre stilling i kobberverket på bekostning av han selv? Hva blir det viktigste, Kameratskapen eller egen lykke?

Selv den sterkeste bergmann kan kjenne draget ut av gruvene, vekk fra stein og kulde og mørke, og hva står sterkest i ham da? Og er det egentlig slik at kameratskapet må vike for muligheten til egen velstand og lykke?